Valensis’s webblog

a weblog about everything!

Funny Kids :) !

December 28, 2008 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

Mici fraze hazlii scrise în scrisorile copiilor, adresate Lui Isus (în limba spaniolă)

interesant

December 27, 2008 Posted by | Diverse | , , | 2 Comments

Protected: Daruri de Crăciun

This content is password protected. To view it please enter your password below:

December 27, 2008 Posted by | Diverse | Enter your password to view comments.

Îngrijirea părului pe timpul iernii

7 La fel ca si soarele arzator al verii, frigul excesiv si vantul specific sezonului rece afecteaza negativ structura firului de par. Din cauza frigului dar si a factorilor externi, parul devine aspru, uscat si deteriorat iar cu timpul acesta devine fragil si casant.
Parul colorat necesita cele mai intense tratamente de ingrijire. Slabit, parul isi pierde stralucirea si devine tern. Numai un tratament de ingrijire profunda, adaptat nevoilor de hidratare ale parului, poate dezvalui profunzimea si
frumusetea culorii.
Pe langa mastile facute in casa, parul trebuie sa se bucure si de tratamente profesionale realizate in cadrul unor saloane de infrumusetare. Un astfel de tratament dureaza aproximativ 45 de minute si este recomandat sa se realizeze o data la trei saptamani, pe timpul iernii.

Alternanta temperaturilor frig-cald are un efect extrem de puternic asupra parului. Acesta tinde sa se deshidrateze iar varfurile vor incepe sa se despice. Pentru a evita acest lucru parul trebuie tuns mult mai des in sezonul rece decat in cel cald.
Produsele de hair-styling trebuie alese cu mare grija, acestea trebuie sa aiba o textura soft, light care sa nu incarce firul de par. Trebuie sa evitam pe cat posibil incarcarea lui, fiindca un par fragil si uscat poate trece cu usurinta la starea de gras si tern si asta din cauza produselor de hairstyling folosite in exces. Un mousse sau un fixativ usor sunt alegerea ideala atunci cand dorim sa finisam o coafura.

Alimentatia are si ea un rol destul de important care trebuie respectata intocmai daca ne dorim un par sanatos si plin de vitalitate in ciuda vremii. Trebuie sa stii ca o alimentatie echilibrata si bogata in minerale, in special zinc si magneziu, va contribui eficient la protejarea parului pe timpul sezonului rece.
Daca nu reusesti sa ai o alimentatie corepunzatoare, suplimentele nutritive sunt o solutie, insa luate doar la sfatul unui specialist.

In acest sezon, incercati sa evitati pe cat posibil coafatul in exces. Parul trebuie aranjat intr-o maniera cat mai apropiata de ceea ce inseamna natural, mai ales ca tendintele acestui sezon recomanda ca parul sa fie coafat cat mai natural si simplu.

Sursa si imagini: http://www.csid.ro/beauty/ingrijirea-parului-pe-timpul-iernii-3566188/

December 27, 2008 Posted by | Femeia moderna | Leave a comment

Hidratarea potrivită, în funcţie de tipul de ten

6Pielea perfecta e rara si orice femeie stie lucrul asta. Chiar daca aparentele ar arata ca este superba, pielea are intotdeauna o problema. Fie e prea uscata, fie dimpotriva – prea grasa, sau i-au aparut puncte negre sau cosuri, ori este afectata de cuperoza… si cate or mai fi!
Dermatologii au inteles bine problema si au facut cercetari in acest sens, creand produse tinta special create pentru diferite probleme. Pielea este „vie”, schimbatoare de la sezon la sezon, in functie de varsta, de schimbarile hormonale, de alimentatie si de stilul de viata. Inainte de a cumpara un produs destinat ingrijirii pielii, trebuie sa stiti sa recunoasteti tipul de piele pe care il aveti.

Pielea uscata are nevoie de apa!

Se stie faptul ca pielea uscata are nevoie de ingrijire in profunzime caci ea este deja perturbata de anumiti factori externi sau interni. In timp ce epiderma pierde apa, pielea isi pierde din vitalitate si din suplete, apare senzatia de disconfort si foarte grav se rideaza mult mai usor.
Dupa o zi petrecuta in aer liber, pielea este „insetata” si incepe sa se deshidrateze vizibil. Consumul mare de lichide este foarte important pentru corp, insa aportul este destul de scazut pentru a pastra epiderma hidratata. De aceea, este necesar sa ii oferiti pielii ingrijirea zilnica de care are nevoie: hidratare intensa.

Ce trebuie facut?

Produsele hidratante contin elemente nutritive si ingrediente cheie pentru a urca nivelul de apa din piele. Crema linisteste, activeaza hidratarea naturala si hraneste in profunzime. In caz de uscare puternica, este recomandat sa aplicati regulat, completand ingrijirea zilnica, si o masca hidratanta. Aplicati-le pe fata si lasati-le pe perioada noptii, iar pielea isi va luat tot ce are nevoie. Dimineata, veti avea un ten stralucitor!

Pielea mixta, pastrati echilibrul!

Da, chiar si pielea grasa are nevoie de hidratare. Este o idee preconceputa ca pielea grasa nu are nevoie de hidratare. De fapt, aceasta are tendinta de decapare fara ajutorul unor agenti hidratanti.

Rezultatul: agresata, ea se usuca in zonele unde cantitatea de sebum nu este asa mare, de aceea in cele mai multe cazuri tenul gras se transforma in ten mixt.

Ce trebuie facut?

Trebuie sa gasiti o textura fluida sau gel si sa aplicati pe intreaga fata produsul, pentru a reechilibra si rehidrata epiderma. In caz de exces de sebum, exista creme hidratante cu actiune matifianta si o pudra foarte fina care hidrateaza totodata absorband sebumul. Hidratantul trebuie sa fie fara ulei, in general un gel non-gras.
De evitat! Nu folositi lotiune tonice cu alcool, chiar daca aveti pielea grasa caci indeparteaza umiditatea naturala a pielii.

Pielea matura, hidratata la maximum!

Rezervele noastre cu apa se diminueaza cu varsta. Hidratarea naturala a pielii se face in flus continuu de la derma pana la epiderma. Cu varsta, nivelul de sebum se diminueaza si pielea are nevoie de un aport suplimentar de hidratare. Patura cornoasa, membrana fina de 0,02 mm, se contracta, se rideaza si se usuca. Rezervele sale in apa se diminueaza din ce in ce mai mult.
Retineti, nu trebuie sa dati vina imediat pe imbatranire daca v-au aparut mici riduri. Aceste mici striatii se vor accentua daca nu aveti grija de pielea voastra.

Ce trebuie facut?

Pentru a stopa semnele batranetii – ridurile – trebuie sa-i asigurati pielii hidratarea corespunzatoare. O piele bine hidratata este o piele sanatoasa. Se stie ca estrogenii contribuie la precesul de hidratare.
Insa, in jurul varstei de 50 de ani, scaderea nivelului acestui hormon provoaca o uscare cutanatam, insotita de o diminuare de sebum. Pe baza acestui criteriu, laboratoarele cosmetice isi imbogatesc sistematic cremele anti-imbatranire cu agenti activi care sa pastreze pastreze apa in epiderma.

Sursa si imagini:http://stiri.acasa.ro/articole/sanatate/Hidratarea-potrivita-in-functie-de-tipul-de-ten


December 27, 2008 Posted by | Femeia moderna | Leave a comment

Cum îţi protejezi pielea în perioada iernii

Pielea este sensibila in toate anotimpurile, insa conditiile climaterice din timpul iernii poate constitui un adevarat pericol. In aceasta1jpeg perioada a anului, epiderma sufera adesea din cauza uscarii excesive. Frigul, vantul, baile fierbinti, aerul uscat din locuinte, hainele groase sunt factori care actioneaza in defavoarea celui mai mare organ al corpului.

Acestia favorizeaza incetinirea secretiei sebacee (a sebumului) si micsoreaza eficacitatea filmului hidrolipidic care contribuie practic la supletea si elasticitatea pielii. Acest film hidrolipidic este pus in pericol in momentul in care apa nu mai este retinuta in tesuturi, adesea din cauza aerului rece si uscat de afara, dar si a aerului cald si uscat din interior.

Rezultatul: pielea se usuca foarte repede, devine rosie, rugoasa si deshidratata.

Solutia: nu trebuie sa astepti ca pielea ta sa sufere. Hidratarea timpurie este pasul cel mai important. Este indicat sa optezi pentru o crema nutritiva pe baza de uleiuri, deoarece cele pe baza de apa se evapora usor.

Tips: inainte de a incepe procesul de hidratare cu lotiuni si creme hranitoare pe durata iernii, este bine sa iti cureti pielea de celulele moarte. Iti poti face un gomaj, insa doar o singura data pe luna. Crema va fi absorbita mult mai usor, iar pielea se va hidrata corespunzator

Hidrateaza-ti zonele vulnerabile la frig

2Este necesar sa folosesti in fiecare zi o crema nutritiva, cu o textura mai uleioasa decat cea pe care o folosesti in sezonul cald, si sa insisti asupra zonelor vulnerabile la frig. Indiferent ca porti manusi, fes sau fular, partile corpului cele mai sensibile la temperaturi scazute si implicit la afectiunile cauzate de acesta sunt mainile, picioarele si capul – urechi, nas, buze. Acestea sunt puncte sensibile ale corpului care pot suferi dramatic, daca nu le hidratezi corespunzator.

Atentie la maini!
In special femeile descopera ca mainile lor se usuca foarte tare si devin mai aspre. Pe langa temperatura scazuta de afara se adauga o cauza frecventa a uscarii epidermei: spalatul vaselor fara manusi de cauciuc.

Tips: evita trecerea brusca a mainilor de la apa calda la rece. De asemenea, nu-ti expune la frig mainile ude deoarece pielea este foarte fragila. Dupa ce te-ai uscat, foloseste o crema hranitoare si protectoare (pe baza de glicerina), chiar de mai multe ori pe zi.

Buze crapate, un vis uitat demult                                                                                                                                              32

Folosirea unui balsam de buze este necesara pe toata perioada sezonului rece pentru a evita deshidratarea acestei zone extrem de sensibile.        Este recomandat sa folosesti produse de calitate pentru a nu agrava starea buzelor afectate de frigul de afara, in loc sa o ameliorezi. Retine ca majoritatea rujurilor cu actiune permanenta si cu texturi mate sunt deshidratante si duc la uscarea buzelor.

Tips: Pentru a indeparta celulele moarte din zona buzelor, poti folosi o periuta de dinti cu perii foarte moi. Dupa aceea, aplica un balsam de buze foarte hidratant.

Redu durata baii!

Este indicat sa inlocuiesti baile lungi cu apa fierbinte, cu dusuri rapide cu apa calduta. Caldura puternica provocata de apa fierbinte usuca epiderma foarte tare. De asemenea, renunta la folosirea sapunului pentru a elimina mirosurile neplacute.
Opteaza mai degraba pentru un gel de dus hidratant, mult mai bland cu pielea ta. In general, sapunurile sunt responsabile de aparitia iritatiilor. O mare parte contin coloranti, parfumuri puternice, in general substante tari. Copiilor si persoanelor cu pielea uscata nu le este deloc indicat sa foloseasca astfel de produse, cunoscute pentru duritatea lor.

Ai grija de calcaie!

4In mod natural, dupa spalare, trebuie sa iti hidratezi pielea in profunzime, pentru a forma un fel de bariera care sa impiedice apa sa se elimine. Nu uita de calcaie. Acestea au tendinta de a se usca foarte tare in perioada iernii si adesea sunt supuse degeraturilor. Pentru a preveni craparea lor, este bine sa folosesti un produs de ingrijire pe baza de glicerina.

Tips: evita produsele demachiante pe baza de alcool. Substantele continute (parfum, conservanti, alcool) vor indeparta grasimea naturala a pielii (sebumul).

Mananca sanatos!

Alimentatia joaca un rol important in ceea ce priveste starea de sanatate a pielii. Vitamina A care se gaseste din abundenta in fructe si legume contribuie la mentinerea epidermei in stare buna de sanatate. Vitamina B impiedica pielea sa se crape, in timp ce vitamina C ii confera elasticitate.

Cum ingrijim pielea copilului?                                                                                                                                                          5

Iarna este dusmanul pielii fragile. Epiderma copiilor este puternic vizata, pentru ca este mult mai delicata si mai fina decat cea a adultilor. Tocmai de aceea, pielea micutilor are nevoie de o protectie mai mare pentru a nu fi agresata in aceasta perioada a anului. Lotiunile si cremele hidratante pot preveni si trata aceste neplaceri. Pentru a alege produsele potrivite, trebuie sa tii cont de tipul de piele al copilului tau. De asemenea, ai grija sa-l imbraci adecvat, cu hainute de iarna in care sa se simta confortabil si sa fie protejat de frig.

Hidratare intr-un minut

Daca esti o persoana ocupata si mereu pe fuga, este suficient sa vaporizezi pe tot corpul, in fiecare dimineata, un spray ultrahidratant. Inainte de a iesi din casa, aplica pe fata, inclusiv pe urechi, o crema nutritiva adaptata tipului tau de ten.

De asemenea, hidrateaza-ti mainile pentru ca acestea se usuca foarte tare si foloseste pentru buze un gloss pe baza de glicerina. Nu vei pierde mai mult de un minut. Gandeste-te ca la un ritual amuzant pe care trebuie sa-l faci in fiecare dimineata.

In masura in care timpul iti permite iti poti hidrata zonele mai sensibile chiar de mai multe ori pe zi. In plus, o data la doua saptamani poti folosi o masca de fata.

Sursa si imagini: http://stiri.acasa.ro/articole/sanatate/Cum-iti-protejezi-pielea-in-perioada-iernii-2

December 27, 2008 Posted by | Femeia moderna | Leave a comment

Ce este femeia?

Femeia este un lucru bun. Femeia este mereu sensibila. Femeia este sexy. Femeia este dulce. Femeia este companionul perfect pentru a te distra. Femeia este placuta ochiului. Femeia este puternica. Femeia este cea care da viata. Femeia este o specie foarte emotiva. Femeia reprezinta pasiune pentru un barbat. Femeia este fromoasa. Femeia este ispititoare. Femeia este sotie. Femeia este prietena. Femeia sta in spatele oricarui om de succes. Femeia reprezinta confort. Femeia poate plange si suferi.

O femeie este precum un ocean. Atunci cand se simte iubita increderea in ea creste semnificant. Abilitatea unei femei de asemttulo20 accepta si de a returna dragostea este o reflectie a felului in care ea se vede. Daca o femeie se vede fericita si sexy inimia si bratele ei vor fi larg deschise. Cand se vede doborata si cand sufera cade in umbra. In aceasta perioada ea are nevoie ca mintea si inima ei sa fie deschise dar… nu va fi asa. Dupa ce va reusi acest lucru ea se va ridica si va simti dragostea ce o inconjoara, va radia de fericire.

Femeile au tendinta de a trai mai intens sentimentele decat barbatii. Sentimente precum nesiguranta, grija pentru un lucru, indignarea, inutilitatea, neincrederea, confuzia, nevoia sunt traite de catre femei intr-un mod mai accentuat chiar daca nu ar fi cazul. O femeie cu cat este ajutata mai mult cu atat ii creste increderea in sine si scapa de sentimentele negative pe care hormonii le fac sa apara in interiorul sau. Femeile tanjesc dupa intelegere, respect, devotament, incredere in sine, admiratie, egalitate cu barbatii si dupa sentimentul de iubire.

Unei femei ii place sa isi petreaca timpul facand lucruri simple precum cititul unei carti, ascultatul unui CD bun, scrierea unui jurnal, uitatul la zborul unei pasari. Unei femei ii place sa se relaxeze facand o baie cu multa spuma si fiind inconjurata de multe lumanari. Lucrurile pe care ea le iubeste sunt vorbitul cu o prietena pentru o perioada lunga de timp, mersul la cumparaturi, plimbarile lungi, savuratul unui pahar de vin, satisfacerea partenerului de viata sau pur si simplu statul pe canapea si visatul cu ochii deschisi. O femeie este sufletul unei relatii, ea este fantezia, floarea, lumanarea, vinul, muzica romantica, tinuta sexy, placerea unirii intr-o singura fiinta cu cel de langa ea si mirosul dulce al naturii.

Femeia este cea dupa care un barbat tanjeste. Femeia este fiinta pentru care un barbat traieste. Femeia este cea pentru care un barbat ar fi in stare de crima. Femeia este cea pentru care un barbat lupta impotriva oricui. Femeia este cea pentru care un barbat este in stare sa se schimbe. Femeia este cea care educa un barbat. Femeia este cea care induioseaza un barbat. Femeia completeaza barbatul. Femeia este fiinta de care un barbat are nevoie cel mai mult pe lume.

sursa: http://www.fistichiu.ro/Cosmetica-si-Frumusete/ce-este-femeia.html

Imagini: http://i183.photobucket.com/albums/x266/lucy57_album/semttulo20.jpg


December 12, 2008 Posted by | Femeia moderna | Leave a comment

Ce poate fi mai frumos decât viaţa în cuplu…

Iubirea este considerată cea mai importantă condiţie a succesului într-o căsnicie, urmată de condiţiile bune de locuit şi de sprijin reciproc, încredere şi fidelitate. Aceste concluziile sunt desprinse din Barometrul de Opinie Publică, lansate de Fundaţia Soros Moldova

Viaţa în cuplu

a_id5130img1 Aproape doua treimi (62%) dintre moldoveni au o relaţie pe termen lung, pe care cei mai mulţi (56%) au oficializat-o prin căsătorie, ceilalţi (6%) preferă traiul în comun fără acte. Doar 78% dintre toate cuplurile locuiesc singure într-o gospodărie, celelalte împart spaţiul cu părinţii sau cu alte rude. Procentul cuplurilor care nu au o casă a lor creşte la 61% pentru perechile care au sub 25 de ani, respectiv 34% o reprezintă cei care se afla în grupa de vârstă 25-34 de ani. Moldovenii petrec în medie 25 de ore săptămânal cu muncile casnice, ceea ce redă o medie de peste 3 ore pe zi. Dacă să luăm distribuţia sarcinilor casnice pe sexe, femeile petrec atât în gospodărie cât şi pentru îngrijirea copiilor un numar mai mare de ore comparativ cu bărbaţii, cam o data şi jumătate. Familia modernă, este preferată de majoritatea cuplurilor, mai mult de jumătate dintre persoanele investigate au declarat că nu contează cine conduce în familie, bărbatul sau femeia. Totuşi, cei care consideră că barbatul ar trebui să conducă reprezintă un procent destul de ridicat (41%).

Motivele de divorţ într-o casătorie… divort2

Cea mai importantă cauză a apariţiei problemelor în căsnicie este reprezentată de lipsurile materiale (70%) sau lipsa de bani (42%), urmată de sarcinile gospodareşti (42%) şi comportamentul copiilor (20%). Bautura este considerată un motiv de ceartă cam (10%), astfel afectează mai mult femeile decît barbaţii. Chiar dacă cel mai important lucru într-o căsătorie este iubirea, absenţa ei nu reprezintă cel mai important motiv ca cei doi să se despartă. Divorţul este acceptat în situaţii mai degrabă extreme – în principal violenţa, alcoolismul si nu în ultimul rând infidelitatea şi încetarea iubirii între soţi.

Viaţa sexuală

51122mare1

Datele Barometrului de Opinie Publica arată diferenţe foarte mari între bărbaţi şi femei în ceea ce priveşte relaţiile sexuale în afara căsătoriei. Astfel, doar 38% dintre femei spun că au avut relaţii sexuale înainte de căsătorie, în vreme ce procentul este de 76% în cazul barbaţilor. Ion –student consideră că relaţiile înainte de căsătorie sunt bine venite, astfel, spune el, partenerii se pregătesc pentru viaţa familială.

Barametrul Opiniei Publice indică acceptarea ideii de educaţie a minorilor în legatură cu metodele anticoncepţionale în şcoală şi familie. 50% dintre femeile intervievate recunosc că au recurs la avortul voluntar. Dintre acestea, 28% declară ca au facut un singur avort, 32% – doua, 26% – între trei şi cinci, 12% – mai mult de cinci.

Andreia, mama a 2 copii, a remarcat că din cauza problemelor în familie inclusiv cele financiare, a făcut 3 avorturi, specificând ca fiind cea mai grea peioadă din viaţa sa.

Viaţa în cuplu este o lecţie din care înveţi o viaţă. Moldovenii cred în puterea dragostei de a forma cupluri, dar se despart din cauza violenţei, a alcoolismului şi a infidelitaţii, arată studiul efectuat de Fundaţia Soros în acest an. La baza ambelor situaţii se afla inteligenţa emotională, suficienţa pentru a susţine formarea cuplurilor, dar insuficienţa pentru a le putea menţine în timp.

Imagini : http://www.121.ro/images/poze3/(a_id=3714)img1.jpg

Valentina Coiceva

December 12, 2008 Posted by | Viata in cuplu | Leave a comment

BANANA – FRUCTUL IDEAL?

banane-273391Bananele. Continand trei tipuri de zahar natural – zaharoza,
glucoza si fructoza, combinate cu fibra, , banana ofera o instanta, sustinuta
si substantiala explozie de energie. Cercetarea a demonstrat ca doar doua
banane pot oferi suficientul de energie necesara pentru un antrenament sustinut
de 90 de minute. Nu e de mirare ca banana este fructul numarul 1 in dieta celor
mai importanti sportivi. Dar energia nu este singurul lucru pe care-l ofera
bananele. De asemenea, ele pot ajuta la depasirea sau la prevenirea unui numar
mare de boli, fiind important sa nu lipseasca din dieta zilnica.

Depresie: Conform unui sondaj recent intreprins de catre MIND
printre oamenii care sufera de depresie, multi s-au simtit mult mai bine dupa
ce au mancat o banana. Aceasta este din cauză ca bananele contin triptofan, un
tip de proteina pe care organismul o transformă în serotonina, cunoscuta pentru
efectele relaxarii, imbunatateste starea in general, si va fac sa va simtiti
fericiti.

Sindromul pre-menstrual: Uitati de pastile – mancati o banana.
Vitamina B6 continuta de banane, reglementeaza nivelul de glucoză din sange.

Anemie: Cu un continut ridicat de fier, bananele pot stimula
productia de hemoglobina în sange si ajuta in astfel de cazuri de anemie.

Tensiune arteriala: Acest fruct tropical unic are un continut
foarte ridicat de potasiu, insa foarte scazut de sare, facandu-l ideal pentru a
combate tensiunea arteriala.

Putere de concentrare: 200 elevi de la scoala Twickenham
(Middlesex) au fost ajutati la examenul de anul acesta, prin consumul de banane
la micul dejun, in pauza si la pranz in scopul de a spori puterea lor de
concentrare. Cercetarea a aratat ca de potasiul din fructe poate sprijini
procesul de studiu si de a-i mentine pe elevi mult mai atenti.

Constipaţie: Cu un continut ridicat de fibre, includerea
bananelor in dieta poate ajuta organismul sa-si recapete functionarea corecta a
sistemului digestiv, ajutand la depasirea aceastei probleme, fara a mai recurge
la laxative.

Mahmureala: Unul dintre cele mai rapide moduri de a vindeca
mahmureala este de a face un milkshake dintr-o banana, indulcit cu miere.
Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, reconstruieste nivelul
zaharului din sange, in timp ce laptele linisteste si re-hidrateaza organismul.

Greturile de dimineata: O banana mancata intre mese ajuta la
mentinerea nivelului de zahar din sange si evita greturile de dimineata.

Piscaturile de tantari: Incercati sa frecati zona afectata, cu
un interior de coaja de banana. Multi oameni au descoperit ca acest remediu
este de succes, dupa ce a redus umflarea si iritarea locului afectat.

Fumat: Bananele pot de asemenea sa ajute in lupta contra
tutunului. Continutul vitamina B6 si B12, pe langa potasiu si magneziu, ajuta
organismul sa isi revina dupa intreruperea dozei de nicotina zilnica.

Stress : Potasiul este un mineral vital, care ajuta la
normalizarea batailor inimii, trimite oxigen catre creier si regleaza balanta
de apa din oranism. Cand suntem stresati, nivelul de potasiu din singe scade.

Deci, o banana este chiar un remediu natural pentru multe boli.. Atunci cand o
comparati cu un mar, are de patru ori proteine, de doua ori glucide, de trei
ori fosfor, de cinci ori vitamina A si fier, si de două ori de alte vitamine si
minerale. De asemenea, este bogata in potasiu si este una dintre cele mai bune
alimente.

Sursa : http://radanee.blogspot.com/

http://namuri.it/wordpress/wp-content/uploads/2007/10/banane.jpg

December 3, 2008 Posted by | Diverse | Leave a comment